Loading Likes...

I helgen har jag orsak att duka fint och fira, förutom mammas dag på söndag så är det min födelsedag på lördag och så fyller min pappa år idag. Tre flugor i en smäll och så firar vi oss alla tre på söndag istället.

Jag brukar tycka om att ställa till med små bjudningar för vänner och familj och inspireras av olika bakverk, dukningar och liknande. Få se hurudant årets firande blir, åtminstone hoppas jag på en skön sovmorgon och gott kaffe till frukosten så är jag mer än nöjd. På tal om att duka fint. Jag passade på att knäppa några bilder av dukningar och mat när vi besökte Köpenhamn. Matställen fanns det verkligen gott om i den stan.

IMG_5017

IMG_5018

Att äta ute i Köpenhamn och få världens godaste franskisar

På en av bilderna finns världens godaste franskisar. Stora, lagom tjocka och kryddade med salt, parmesanostsmulor och rosmarin. MUMS! Efter den goda lunchen tog vi också ett varv genom en saluhall. En stor del av gänget köpte kaffe och glass, jag nöjde mig med att fotografera utbudet av läckerheter.

IMG_5031IMG_5019

Vi valde matställen på måfå under vår resa, likadant med cafébesök. Där vi gick så spanade vi in utbudet och valde sen ett ställe som såg trevligt ut och hade bra meny. Vårt val av lunchställe på torsdagen blev en liten mysig italiensk restaurang, Forketta. Den hittade vi av en slump via google maps. Annars så åt vi vid gågatan i Nyhavn och så på Tivoli en kväll. Vårt besök till Tivoli kommer jag skriva mera om i helgen.

IMG_5022IMG_5025

Share: