Loading Likes...

När vi ändå är inne på det här vänskapsspåret här på bloggen nu så tycker jag vi kan fortsätta lite på just det temat. Fast idag vill jag vinkla det åt ett lite annat håll; vänskapen till dig själv.

Jag läste nyligen en riktigt intressant bok, som jag kommer blogga mer om senare i veckan. Där stod det bland annat något intressant som har fastnat i mina tankar; när gav du dig själv en komplimang senast? Om jag skall vara ärlig så är det nog ett tag sen jag gav mig själv en komplimang. För ofta när jag ser mig själv i spegeln så blir det så att jag konstaterar något om mitt utseende som kanske inte alltid är det mest smickrande. Å sen kör jag vidare. Visst har jag flera dagar också när det är on point och jag känner mig mycket tillfreds, men ja.. De där icke ‘on point’ dagarna är betydligt fler.

img_3667

Jag tycker själv att det är väldigt viktigt att ha ett nätverk av vänner runt sig, oavsett antalet. Människor som du trivs med och som får dig att må bra. I det där nätverket borde ju du själv ingå också, du är eller skall vara din bästa vän. För vilken människa är det du spenderar tid med 24/7? Jo, det är ju du. Behandlar du dig själv lika bra som du behandlar dina andra vänner? Ger du dig själv tid, uppskattning, lyssnar du på dig själv?

Ärligt talat, nej inte alla dagar. Visst har jag mina Stina-dagar ibland och de är så väldigt, väldigt sköna. Men samtidigt så är de också allt för få, fast det kanske kan tänkas att jag har “all tid i världen”. Jag kan erkänna att jag inte lägger ner så mycket tid på att vårda relationen till mig själv, eller ja den där tiden går väldigt mycket i perioder. Det finns andra saker, viktigare saker.. Å just i skrivande stund kan jag faktiskt inte komma på en enda viktigare sak än relationen till mig.

Jag skall bli duktigare på att ge komplimanger åt mig själv. Jag skall ge relationen till mig själv lite mera tid. Det kan handla om allt från rent praktiska eller fysiska saker som att plocka ögonbrynen, lacka naglarna eller gå till gymmet. Till att sätta mig ner och formulera mina tankar i den gröna boken. Det är ju trots allt relationen till mig själv som behöver fungera, hela livet ut och speciellt om andra relationer tar slut.

Nu känner jag att det kanske blev lite flummigt, men jag hoppas ändå att min grundtanke gick fram. Å så vill jag att du kära läsare tar dig tid att vårda relationen till dig själv och kommer ihåg att ge dig själv komplimanger nästa gång du går förbi spegeln.

Share: