Loading Likes...

Jag har en vecka vintersemester och hade tänkt besöka några av loppisarna. Så där som jag ofta gör när jag är ledig och utan planer. I helgen satt jag således och funderade vilken dag jag skulle åka iväg på loppisrunda. Ju mer jag tänkte på det så slog det mig: jag behöver ingenting just nu.

IMG_6258

Att rensa ur istället för att fylla på

Jag gick ju igenom min garderob i januari och nu i februari så städade jag vårt badrum grundligt. En genomgång är behövlig ibland för då inser du vad du behöver, eller inte behöver. I mitt fall så visade det sig att jag varken behöver nya kläder eller skönhetsprodukter just nu. Andra saker är också ganska överflödiga eftersom jag har skåpen fulla av alla de slag.

Så med den insikten uteblir ju min loppisrunda då. För risken är stor att jag ändå kommer hem med något om jag åker iväg bara för sysselsättning. Istället sitter jag som bäst och listar alla skåp och lådor som ska få sig en genomgång. Det är mars-månads utmaning i Anna Marias rensa hemma-utmaning. Å vet ni jag ser riktigt framemot att få dyka in i vårt skåp i hallen där vi förvarar alla städredskap och andra bra att ha grejer. Tillfredsställelsen som ordning och reda ger kan få saker ge mig.

loppisfynd

Hela mitt hem är fyllt av loppisfynd.

Visst känns det så klart lite tråkigt att inte besöka ett loppis. För det är ju lite av min grej och det har också blivit ett intresse. Jag har gjort många fina fynd under åren som gått. Men i nuläget behöver jag inget. Här hemma finns precis lagom med grejer för att klara vår vardag och tvärtom så borde jag kanske försöka göra mig av med lite mer grejer. Få se vad mars månads utrensning för med sig.

Intressanta bloggar om att leva mera minimalistiskt

Vill du annars läsa några intressanta inlägg om att klara sig på mindre antal grejer så rekommenderar jag Jennifers blogg och speciellt Personer du stöter på i kommentarsfält samt artikeln till inlägget om Jennifers minimalistiska liv. Men även inlägget Orsaker att bli minimalist. Camilla skriver också intressant om hur det är att flytta från ett stort hem där det ryms massor av saker till en mindre lägenhet.

Share: