Loading Likes...

marimekko

Vad tror ni finns i min lilla marimekko-påse efter helgens event? En klassikerprodukt från nämnda märke. När jag såg den blå- och vitrandiga tasaraita-tröjan i hyllan så kunde jag bara inte motstå den. Tänk vad snyggt med jeans, shorts eller kjol till sommaren. Lätt brun hy, röda läppar och mina vita converse. Tror ni jag längtar till sommaren när jag skriver detta?

Tasaraita-tröjan är en modern klassiker som utkommer i nya färger efter säsong. Just nu så finns den i flera olika färgkombinationer och det kommer fler färger nu närmare våren. Det finns också flera olika modeller, kort ärm lång ärm och den med tre kvarts ärm och båtringning. För mig kändes det ändå som ett säkert kort att börja med en blå- och vitrandig tröja med tre kvarts ärm. Sen nån gång kanske jag köper en vit- och svartrandig också.

marimekko tasaraita-tröja

marimekko tasaraita-tröja

Tasaraita 50 år

Det populära mönstret Tasaraita utvecklades av designern Annika Rimala redan 1968. Det betyder alltså att tröjan fyller 50 år nu i år. En klassiker är det verkligen eftersom den finns i många människors garderob. Min vän Ida sa att hon ofta tar någon av sina tröjor på sig när hon inte riktigt vet vad hon vill klä sig i den dagen. För med en tasaraita-tröja känner du dig fin och uppklädd.

Jag brukar ibland se dessa tröjor på loppis, men aldrig har jag köpt någon av dem där. Ofta är de i en jättestorlek eller annars dålig passform. Tröjan är ändå väldigt välgjord och ett sånt plagg som du kan ha i din garderob flera år om du sköter den rätt. Ett basplagg som fungerar året om och som är otroligt skönt att ha på sig. Min nya favorit!

Share: