Loading Likes...

Vår julhelg har varit en riktig kalashelg. Vi inledde julafton stort med brunch hemma hos sambons mamma. Där samlades nästan alla barn med respektive och vi är ett rätt stort gäng. På brunchbordet fanns sikröra, skagenröra, blinier, scones, frukt, fisk, köttbullar.. Ja, allt det där goda. Det var tur att vi började tidigt så att det fanns plats kvar i magen till sena eftermiddagen, när det var julmiddag hos mina föräldrar.

Hos mina föräldrar fortsatte julfirandet med ett mera traditionellt julbord. Vi bidrog med gravad sik och köttbullar. Det har blivit något av en tradition att jag fixar köttbullarna till julbordet. Där fanns allt det där andra goda som jag gillar så mycket, såsom lådor, kallskuret och ärter. En riktig kalasdag när det kommer till mat alltså.

Inte så konstigt att jag inte orkade se åt varken godis eller dricka senare under kvällen. Vi har som tradition att alltid kolla Tomten är far till alla barnen tillsammans med sambon. För mig räckte det att mysa ner mig i julklappspyjamasen och se på film.

Juldagens julkalas

Till juldagen bjöd vi in en hel hop med vänner för att fira med oss. När vi förlovade oss i somras så hade vi ingen egentlig fest. Visst var kompisgänget samlat på vår sommarstuga, men det var bestämt sedan länge. Så nu passade vi på i julhelgen att samla de flesta till en försenad förlovningsfest och ett julkalas. Den här gången tog jag det lite enklare och hade förberett både salta pajer och sambons favorit, havtornscheesecake.

Julen för mig handlar väldigt mycket om mat och att äta tillsammans med nära och kära. Å bland det allra bästa är ju när du kan gå och gräva i kylskåpet dagarna efter och ännu hitta rester efter de stora drabbningarna kring julbordet.

Vilka är dina favoriter när det kommer till julmat? 

 

Share: