Loading Likes...

Något som många kanske inte vet är att jag också har en utbildning som frisör i bagaget. Jag har aldrig arbetat inom yrket, mer än att jag klipper familj och bekanta någon gång ibland. Men som ung och naiv 15-åring valde jag ändå bort gymnasieutbildningen i Vörå och sökte vad jag trodde var lyckan, i Vasa.

Som tur hade jag möjligheten att välja en kombinerad yrkesexamen vilket betydde att jag under de tre åren i yrkesskolan också fixade mig en studentexamen. Nå, tiden i Vasa var inte alls bortkastad och jag väljer att se på den som ett steg i min kreativa bana. Jag älskar att göra praktiska och kreativa saker, men att stå och klippa samt färga folks hår är inte min grej.

Hur som helst så fick jag under de tre åren en mycket fin klass att dela tiden med. I år är det tio år sedan vi påbörjade vår frisörsutbildning tillsammans och på fredagkväll träffades nästan hela gruppen vid Il Banco. Vi pratade i mun på varandra, diskuterade dåtid och framtid samt skrattade högt och med tårarna rinnande åt olika härliga minnen.

10404184_10153145079713186_207624124145785016_n

Bilden lånade jag av Jenny.

Jag har i dagens läge inte så väldigt mycket kontakt med någon av mina gamla klasskamrater från yrkesskoltiden. Men det kändes ändå under fredagen som om det inte alls var 10 år sedan vi började och 7 år sedan vår grupp gick skilda vägar. Summa sumarum, en mycket trevlig kväll och det får inte dröja 2 år till nästa träff.

Share: