Loading Likes...

Det finns tre lästa böcker på min lista i januari. Ett rätt hyffsat antal och jag är glad att jag får försvinna in i böckernas värld igen. Att jag inte gör det för att jag måste, för att det hör till en utbildning. Utan för att jag gör det av intresse och av glädje. Nu lovar jag kort att berätta om böckerna, kanske hittar ni boktips.

Änkan skriven av Fiona Barton. 
“Jean Taylors liv var behagligt alldagligt. Hon hade ett fint hus och en omtänksam man. Glen var den enda hon någonsin velat ha, mannen med stort M. Men allt förändrades när han förvandlades till den anklagade, till odjuret på tidningarnas framsidor. Jean var plötsligt gift med en man som i andras ögon var kapabel till obeskrivlig ondska.”

Jag har tidigare läst Kvinnan på tåget och hittade denna bok i samma stil som tips hos Felicia. En lättläst och spännande bok som jag sträckläste på 1,5 dag.


Björnstad skriven av Fredrik Backman.

“Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.”

Backmans tidigare böcker sträckläste jag på direkten men Björnstad hade jag svårt att komma in i. Det var först i mitten av boken som jag fastnade för ungdomarna och de vuxna som ska finnas där som stöd och skydd. De 200 sista sidorna sträckläste jag och nu väntar jag på del två som kommer ut i år.


Is skriven av Ulla-Lena Lundberg.

“När det blir vinter lägger sig isen som ett golv mellan byarna och kyrkön. Hela församlingen är i rörelse, och i prästgården är det liv och verksamhet. Mycket ska man hinna med under ett liv, men tiden har prästparet framför sig. På isarna och i farvattnen råder andra, uråldriga makter. Det vet postföraren som lägger märke till de varsel de lägger ut för honom där han färdas. Prästen själv har annat i tankarna då han är på väg hemåt mot ljuset i prästgårdsfönstret.”

Boken har funnits länge i hyllan hemma hos mina föräldrar och jag har länge velat läsa den. Men samtidigt dragit mig för det, eftersom jag redan på baksidan av boken kunde läsa mig till hur det kommer att gå för prästfamiljen. Oavsett en intressant bok där du får följa både det religiösa men också livet i den yttre skärgården.

Share: