Loading Likes...

Jag kommer ihåg att ni gillade mina boktips i början av året och nu när jag läst några fler böcker så är det kanske dags med ett tips igen. Hittills i år har jag läst 17 böcker så mitt mål med 2 böcker i månaden är bra på gång då. Förstås hoppas jag kunna pricka av alla 50 läsutmaningarna som finns på Vörå kommunbiblioteks lista. Vissa av dem är rätt knepiga ändå så jag har på känn att jag får ta bibliotekspersonalen till hjälp där.

IMG_5001

Böckerna på bilden ovan är sådana som jag nyligen läst eller håller på att läsa. 

Vilka är då böckerna som jag vill tipsa er om idag?  Ja, det är helt enkelt några böcker som jag har gillat extra mycket när jag läst dem. På listan finns bland annat Märta Tikkanens bok Århundradets kärlekssaga. En bok jag velat läsa länge och som jag blev så förtjust i, språket är vackert om än handlingen är väldigt sorgsen. Boken handlar om Märtas relation och liv tillsammans med sin alkoholiserade man.

Jag gillade också Ann-Luise Bertells bok Vänd om min längtan. Eftersom jag gillar det gamla och historiska så var det en riktig fröjd att läsa Ann-Luise’ bok. Boken handlar om Maria Alina som i dödens förgård skriver ner historien om sitt liv. Resan bort från hemmet för att kanske finna lyckan i Amerika och så flytten tillbaka efter ett händelserikt liv over there.

Vill du läsa något feelgood och med en stor gnutta humor kan jag varmt rekommendera Karin Brunk Holmqvists böcker. Jag läste nyss Majken Minröjare och det var en underhållande och lättläst bok. Karin har skrivit många böcker och alla hennes böcker handlar om både ung och gammal. Jag tror minsann jag ska botanisera mera bland denna författares böcker nästa gång jag besöker bibban.

IMG_5000

Just nu håller jag på och läser bland annat den fristående fortsättningen på Stieg Larssons triologi, Det som inte dödar oss. Jag har ännu inte kommit så långt att jag kan säga något specifikt om boken. Jag minns att jag läste de tre andra böckerna och gillade dem, men det är så länge sen så minnet sviker lite kring hur pass bra David Lagercrantz kopplar samman personerna i fortsättningsboken med Stiegs personer.

På min läslista under året finns bland annat följande böcker: Jessica Knolls bok The luckiest girl alive, Jojo Moyes bok Toner i natten, Emma Clines bok Flickorna och Lina Wolfs bok De polyglotta älskarna. Vad vill du läsa i år? 

Share: