Loading Likes...

IMG_0391

 

Hej från ljuseldaren, jag bränner ljus så det står härliga till just nu. Allt för att minska i mitt maniska lager av olika sorters ljus. Vet ni förresten hur ni skall få bort stearin som fastnar i diverse ljuslyktor?Jo de ska jag tala om för er, det är ganska simpelt. Säg att du har haft ett stearinljus i en ljuslykta och nu är det bara en sorglig massa stearin kvar och inget av veken. Nå, då tappar du bara upp varmt vatten i diskhon och så låter du ljuslykta stå där en stund så att stearinet mjuknar. Du skall alltså bara tappa så mycket vatten så att det på utsidan av ljuslyktan täcker stearinet. Sen när stearinet mjuknat skrapar du försiktigt bort det med en kniv eller annat lagom vasst föremål och så diskar du resten. Voila, går att använda igen!

När jag i min iver satt och redigerade fotot ovan så kom jag att tänka på vattenstämpel till bilderna. Jag är lite on/off med just sånt, ibland kommer jag ihåg att lägga, ibland inte. Vad tycker ni, är vattenstämpel på bilderna viktigt? I dagens internetsamhälle är det ganska lätt att låna bilder och åtminstone när jag googlar min blogg så brukar mina bilder dyka upp i bildflödet, fria att använda för vem som helst. Nå, själv försöker jag vara noga med att i mån av möjlighet använda egna bilder och lånar jag någongång så länkar jag alltid tillbaka till ägaren av bilden. Mycket trevligare så.

Nåjaa, nu skall jag återgå till att elda ljus och sticka. Hoppas ni får en fortsatt fin måndag!

Share: