Loading Likes...

Kikar tillbaka i arkivet och ser att jag senast skrev en uppdatering kring livet med Doris i januari. Det har ju hänt massor sen dess. Bland annat har vi varit på utställning och bara jag skulle komma ihåg att ta bilderna från föräldrarnas kamera så har jag tänkt blogga om det. Inlägget om hundutställningen är så gott som klart annars.

IMG_6262

Doris har ju också hunnit bli ett år i början av april. Dessvärre firades hennes födelsedag genom att matte låg däckad i världens förkylning med feber och värk. Inte vidare skoj för varken matte eller hund, men som tur visste hon ju inte av att hon fyller år.

Våra senaste kurser

Att kursa och lära oss saker tillsammans tycker både jag och Doris är spännande. Nu i maj har vi faktiskt gått två olika kurser, båda för Hundkonsulten Tanja. Fint i koppel är en av kurserna jag länge tänkt gå. Vi har inte haft stora problem under våra promenader. Men kursen har ändå hjälpt både mig och Doris att få ett behagligare promenadtempo och mindre slit i kopplet. Nu gäller det bara att lära ut knepen åt mina föräldrar samt sambon också.

Den andra kursen vi gått är grunderna i nosework. Det är en kurs där hunden ska få använda sin nos och med hjälp av den söka, hitta och markera en doft. I grundkursen är det eukalyptusdoften som finns i olika gömmor.

Orsaken till varför jag valde att gå en kurs i nosework är nog mest för att jag vet hur roligt Doris tycker det är att leta efter olika saker. Jag har faktiskt lite planer på att fortsätta träna sök med Doris, speciellt genom nosework. Jag hoppas hitta en plats där vi kan genomföra ett doftprov på eukalyptus för att sedan kanske kunna tävla i nosework. Fast innan vi kommer så långt så behöver vi öva mera på Doris markeringar när hon hittat doften.

IMG_6488

I övrigt njuter vi av sommar tillsammans. I fjol var ju sommaren väldigt annorlunda eftersom den gick åt till att lära känna varandra. Tänk ändå att Doris bara varit hos oss i snart ett år, det känns som om hon varit med så mycket längre. Om du inte orkar vänta på inlägg om Doris på bloggen så kan jag tipsa om hennes instagramkonto @doris_minischnauzer, där det kommer uppdateringar dagligen.

Share: