Loading Likes...

Det är ett tag sen jag skrivit något om vår fyrbenta älskling. Hon hänger ju med i vardagen och sen jag skaffade ett eget instagram-konto till hennes hundbilder så blir det mera sällan här i bloggen. Men, idag har jag faktiskt tänkt skriva lite om vår tjej, som blivit 1,5 år gammal nu i september.

I nuläget har hon sin tredje löpperiod och är lite extra gosig och väldigt lugn. Få se när hon börjar matstrejka, för det gjorde hon ett tag i våras när hon hade löpperiod. Inget ovanligt fick jag sen veta av veterinären och tillika vår uppfödare. De brukar kunna matstrejka om de är skengravida.

Fem grejer om Doris

  • Doris älskar snö, att få springa lös och när vi spenderar tid vid sommarstugan. Det är mycket vanligt att hon strejkar när vi ska åka hem därifrån. Sätter sig på behörigt avstånd från båten och hör inte när vi lockar på henne.
  • Doris är morgontrött, hon stiger gärna upp och äter sin mat men går sen tillbaka till sängen. På helgerna kan vi ligga och mysa länge i sängen och på vardagarna blir det bara en kort stund. Ja, hon sover i sängen med oss. En grej som hon fick för sig i fjol efter sambons semester. Nu som då under natten kan hon byta plats till buren vi har i hallen eller sin egen bädd nedanför sängen. Men att sova mellan oss är det absolut bästa.
  • Sambon och min pappa är de stora favoriterna. Hon älskar att busa med dem och följa dem vart de än går. Hon blir lika överlycklig över att träffa dem båda och kan ibland bli riktigt ledsen om hon inte får följa med dem.
  • Doris är lättlärd, vilket har underlättat enormt i fostringen av henne. Jag märker också att hon älskar att lära sig nya saker. Vilken tur att vi snart börjar fortsättningskursen i nosework då.
  • Doris är väldigt social. Hon älskar att vara med och fast hon ibland kan vara lite reserverad mot nya och främmande människor så accepterar hon dem ändå snabbt. Vi har kunnat ha med Doris på flera olika ställen, dels beroende av hennes storlek (liten hund) och dels hennes lynne, väldigt snäll.

DSC_0122

Det går inte en dag att vi ångrar beslutet i att skaffa hund. Vi är så vana med att ha henne med oss i stort och smått och vi skulle inte kunna leva utan henne idag. Det är inte en tråkig minut med en hund och det är alltid någon som är överlycklig när du kommer in genom dörren, oavsett om du varit borta i fem minuter eller flera timmar.

Share: