Loading Likes...

Jag fick en förfrågan från Sara om jag kunde skriva utifrån mina egna erfarenheter att sälja på loppis. Visst ska jag försöka formulera min tankar och erfarenheter kring den delen av temat också.

Jag har prövat flera olika sätt att sälja på loppis och de har alla varit med varierande framgång. Vi har ordnat loppis i min hemby under en helg, jag har haft bord på olika loppisar inne i Vasa och jag har fört mina grejer till bytesloppis och loppisar ordnade vid olika ungdomslokaler. En sak som alla dessa olika sätt har gemensamt är följande;

Det är himla svårt att veta vad som säljer.

Något som jag själv kanske tycker att borde sälja rätt bra, för att det är i bra skick eller en grej som jag själv tyckt mycket om behöver inte sälja alls. Å ibland är det bara så att rätt köpare inte råkar gå förbi. Sen handlar det ju mycket om hur du väljer att saluföra dina grejer på loppis också. Jag säljer alltid och enbart sånt som är helt och rent. Varför ens försöka sälja en smutsig och söndrig sak som du inte vill ha. Tro inte att någon annan vill ha den.

Erfarenheter ur försäljarsynvinkel

Jag har tillsammans med mamma  haft bord vid Fyndis ett antal gånger och vid Combo samt f.d. Suvikirppis några gånger. Alla gångerna har vi just och just gått på plus och då har vi ändå inte haft speciellt dyra grejer till salu. Våra erfarenheter och upplevelser är ju att det har fungerat bra i det stora hela men det är kanske vårt utbud av varor som inte har lockat kunderna.

Eller så är det helt enkelt så att loppismarknaden idag börjar bli mättad. Det finns helt enkelt ett överutbud. Ibland när jag gör mina rundor mellan hyllorna så kan jag hitta likadan grejer på flera hyllor som människor försöker sälja. Det är ett enkelt sätt att bli av med dina extraprylar och tjäna en liten slant. Men samtidigt är ju inte efterfrågan lika stor som utbudet av vissa prylar.

Vilka är era erfarenheter av att sälja på loppis? 

Share: