Loading Likes...

Vårvinterhelgerna är ganska händelselösa och ibland kan de vara tråkiga. Då behövs det spontana utflykter som piggar upp i väntan på vår och sommar. Tidigare i veckan fick jag höra om ett intressant evenemang i Nykarleby, det ordnades brunch vid Mommos café.

Mommos café är ett trevligt litet ställe med kärlek och glädje i både inredning och servering.  På väggarna hänger gamla tavlor och hyllor av bräder. Möblerna består av allehanda små bord och stolar i olika färg och form. Å kärlen som du äter på och dricker ur är så där härligt omaka. Bara det att du får gå fram till en skänk och själv välja din kaffekopp är ju så trevligt. Bakom disken finns en stor tavla med caféets utbud, men vi var ju där för deras brunch idag.

img_4609

img_4606

Brunchfavoriter på Mommos café

I två timmar satt vi och åt, njöt och pratade. Ett perfekt tillfälle för oss vänner från barndomen att uppdatera varandra om ditt och datt. Brunchmenyn var inte så stor, men det som serverades var alldeles fantastiskt gott. Jag vågar påstå att där fanns nog något för var och en. Mina spontana favoriter blev den hemlagade myslin, det riktigt mörka brödet och de nygräddade våfflorna.

Jag kan varmt rekommendera ett besök till Nykarleby och caféet.För min del var det första besöket och jag fattade tycke direkt. Synd att det är så långt från Kvevlax till Nykarleby, du åker ju inte dit på kaffe direkt om helgerna. Å självklart hoppas jag det ordnas brunch fler gånger.

Share: