Loading Likes...

julkalendern-2016

I fjol påstod jag att det enda julgodis jag lyckas med är rocky road. Jag står fortfarande fast vid det, men kände mig ändå manad att pröva receptet med bärtryfflar. Originalreceptet innehåller lingon men eftersom frysen är full av blåbär så gjorde jag på dem.

img_4446

Blåbärstryfflar

Du behöver: 200 g mörk choklad, 2 msk smör, 1 dl tinade blåbär, 2 msk creme fraiche, 1 dl florsocker. Garnering: ½ dl kakao, 2 tsk kanel.

Gör så här: Bryt chokladen i bitar och smält den samt smöret i vattenbad. Mosa de tinade bären lätt med en gaffel, blanda ner i smör- och chokladbladningen tillsammans med creme fraiche och florsocker. Låt smeten vila i kylskåpet ca. 40 minuter. Blanda kakao och kanel på en tallrik och forma små bollar av smeten (kletvarning!)* rulla dem i kakao-kanelblandningen. Förvaras svalt!

*någon tipsade att du kan lägga kakao-kanelblandningen i en påse också och rulla bollarna där i, eller använda plasthandskar.

Slutsatsen; enkelt att röra ihop, klottigt att rulla i garneringen men smaken var fantastisk! Så jag håller mig till det jag kan, rocky road.

Share: