Loading Likes...

julkalendern-2016

Ingen julkalender utan jullista, eller hur. Årets variant hittade jag hos Josefin. Jag har på känn att det är många av er som inte har tid att sitta vid datorn just idag så därav en jullista.

1. Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?  De senaste jularna har vi firat på aftonen både hemma hos sambons familj och hemma hos min familj.

2. Vilket är ditt bästa barndoms-julminne? När pappa bar in det stora dockhus han snickrat åt oss och vi fick öppna paketen med alla möbler. Å bilfärderna hem från moster i Nykarleby när vi alltid körde extra sakta förbi tomtelandet i Ytterjeppo.

3. När julhandlar du? Har du handlat alla julklappar? Jag önskar att jag var en sån person som skulle vara ute i tid med julklapparna. I år är julklappsmängden rätt liten och de några klappar jag köpt blev införskaffade i förra veckan.

4. När äter ni julmat? Vi brukar börja på kring kl. 15 och äter så länge vi orkar.

img_4396

5. Vad är det bästa på julbordet? Hemma hos min familj är favoriten fiskarna (gravat och sill). Hos sambon gillar jag julskinkan och den goda Ernst-salladen. Vi har lite olika traditioner vad gäller julmat så det är så bra när du kan kombinera och äta hos båda.

6. Hur dags öppnar ni julklappar? Vi öppnar när vi känner för. Lillasyster är väldigt ivrig med allt som heter paket så hon skulle ju gärna öppna sina fort. Själv tycker jag det är mysigt att sitta ner och njuta av själva julklappsöppnandet.

7. Vad är den bästa julklapp du någonsin fått? De senaste åren har jag fått så många bra julklappar, symaskinen och mina underställsset är bland de bästa.

8. Hur länge efter jul har du kvar din julgran? Den brukar få vara inne tills den börjar se risig ut, men nån gång efter nyår.

img_4397

9. Har du någon gång firat jul utomlands? Nej, julen ska firas hemma. Sen skulle jag gärna åka bort efter julafton.

10. Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara? Att få ha mormor med ännu.

11. Tror du att vi får en vit jul i år? Åtminstone här tidigare i december har det ju bådat gott…

12. Hur länge är du ledig vid jul? Jag kommer att ta min jullovsledighet först efter nyår. Så ännu är det några jobbdagar för min del.

img_4399

 

Share: