Loading Likes...

julkalendern-2016

I dagens lucka tänker jag visa er hur jag har gjort årets dörrkrans. Redan under planeringen av kalendern så valde jag att ha en lucka som visar hur du kan skapa något av loppisfynd. Två tredjedelar av materialet som jag använt i min julkrans är loppisfynd.

img_4325

Till kransen behöver du stomme och dekoration. Jag hittade hjärtformarna och grangirlangen på loppis och ljusslingan köpte jag från Clas Ohlson. En fantastisk ljusslinga som drivs med batterier och som har inbyggd timerfunktion (lyser 8h och är släkt 16 h).

Såhär gjorde jag min krans. Jag fäste det inre hjärtat i stommen med tejp och virade runt grangirlangen runt stommen. Fäste med tejp, få se hur bra det håller. Virade sen ljusslingan runt den färdiga stommen.

img_4330

Planen var att hänga kransen på ytterdörren, men hittade en bättre plats åt den i lilla tamburen där jag samtidigt har bättre uppsikt över ljusslingan. 

Jag valde medvetet att inte göra en allt för julig version så kan den hänga med hela vintersäsongen. När jag har gjort mina rundor på loppis den senaste månaden har jag hittat flera färdiga kransar för ca. 10 euro och även stommar och småpynt som du kan använda till att dekorera en helt egen krans. Det löns med andra ord att också leta på loppis, du kan ofta hitta något riktigt speciellt och annorlunda.

Share: