Loading Likes...

I helgen fixade vi en av de godaste maträtterna på väldigt länge nämligen panerade abborrfiléer. Vi hade både abborrfiléer och kantareller i frysen så det fick bli panerade abborrfiléer med kokt potatis och kantarellsås. Tydligen tyckte sambon också att min djävulssylt passade bra till fisken. Å jag var nog inte sen att hålla med, lite annorlunda smaksättning blev det ju.

IMG_9475

Så här panerar du abborfiléer

Paneringen av abborrfiléerna gjorde jag i tre olika steg. 1. Sväng filéerna i mjöl. 2. Sväng filéerna i vispat ägg. 3. Sväng filéerna i en blandning av skorpmjöl, salt och krydda. Sen stekte jag dem i massor av smör medan potatisen kokade. Kantarellsåsens grund fick jag från en färdigsås och så piffade vi upp den lite med egenplockade kantareller också.

Vardagsmat eller söndagsmiddag, gott var det!

 

Share: