Loading Likes...

Många av sökningarna som leder till min blogg handlar om hur du sparar ut ett kort hår. Något som jag har erfarenhet av eftersom jag det senaste året kämpat med att spara ut mitt korta hår. Nu tänkte jag ge er, som är i samma situation som jag var för ett år sen, lite tips på vägen mot ett längre hår.

img_4799

Utgångsläget

Vilket är ditt utgångsläge när du bestämmer dig för att spara ut håret? Kanske du behöver klippa en funktionerande frisyr att utgå ifrån så att du inte tappar hoppet om ett längre hår direkt.

Tålamod

Det kommer att ta tid att spara ut håret, så du behöver en stor dos tålamod och ibland lite jävlar an amma också. De brukar säga att håret växer ca. 1 cm i månaden men det är nog så individuellt. Jag hade perioder när håret växte massor och perioder när det inte hände något alls,kändes det som.

Som med alla andra målsättningar kan det vara bra att dokumentera processen. För det kommer komma dagar när det känns som om det inte hänt något alls. Har du då bilder att gå tillbaka till så kan du se att visst har det växt.

Små förändringar

När jag började spara ut mitt hår så beslöt jag samtidigt att klippa en rak lugg istället för den sneda som jag haft en tid. Jag behövde lite omväxling för att orka. Vill du inte klippa lugg kan du kanske färga håret i någon ny trevlig färg.

img_4800

Hårvård

Satsa på bra produkter! Jag har en olja som vårdar mitt hår och som jag använder efter varje tvätt. Hårtvätt ja, det blir ca. 2 ggr i veckan och där emellan är torrschampo den stora räddningen. I övrigt är det sällan jag använder värmeverktyg i mitt hår, men när de används så är det alltid med stylingprodukter anpassade för hårfön/plattång.

Det rekommenderas ofta att du ska klippa dig med jämna mellanrum. Det är ju kanske inte det trevligaste att höra när du försöker spara ut ditt hår. Men ja, det kan vara bra med lite uppfräschning av problemområden som nacke och lugg som lätt börjar se “vildvuxna” ut.

Share: