Loading Likes...

IMG_6123

Hela hösten har jag saknat ett par ankelvärmare, men inte kommit mig för att sticka några. Förrän nu. Ibland så behöver du något som värmer kring fötterna, men du kanske har skor som inte tillåter stickade sockor. Som t.ex. de skor ni ser på bilden. Då är ankelvärmare perfekta, eftersom de värmer anklarna och benen men det blir inte så tjockt i skorna som med stickade sockor. Mina ankelvärmare är stickade i sju bröder-garn och stickstorlek 4. Mönstret till ankelvärmarna är mitt första egna mönster, stöter du på problem kan du kontakta mig genom att kommentera bloggen eller maila mig på kontakt@finachristinas.com. Lycka till!

IMG_6135

IMG_6137

Ankelvärmare

Lägg upp 48 maskor. Sticka resår 2 räta, 2 aviga maskor i 25 varv eller så lång resår du själv behöver. Avmaska alla maskor på sticka 1, sticka resår på stickorna 2 och 3, avmaska alla maskor på sticka 4. Lägg upp nya maskor så att du får totalt 44 maskor.

Lägger upp gör du så här: När du avmaskat sticka 4 har du maskorna på sticka 2 och 3 kvar. Du sticker in höger sticka i vänster stickas sista maska som om du ska sticka en rät maska. Plocka upp garn på höger sticka och stick in vänster sticka i den nya maskan släpp höger sticka och dra åt maskan på vänster sticka. Lägg upp tills du har 44 maskor totalt.

Sticka rätstickning 10 varv, fördela de 44 maskorna jämt över stickorna på första varvet. När du har stickat 10 varv, eller längre om du vill så avmaskar du och fäster trådar. Dina ankelvärmare är klara.

Share: