Loading Likes...

Det är väldigt sällan jag bloggar om min träning nu för tiden. Ett tag under hösten fick jag känslan av att “alla” skriver om det och fast det också är en del av min vardag så kanske inte jag behöver ägna det så stor tanke här på bloggen. Nu har jag i varje fall råkat snubbla över två mycket intressanta inlägg som jag vill lyfta fram här åt er.

Det första läste jag i helgen och det är Sofias inlägg om träningsmotivation. Sofias blogg tycker jag verkligen att ni skall besöka, hon får till en bra blandning av träning, vardag och det där lilla extra. Lägg till en hel del sunda värderingar och lite små tips nu som då så har ni en av mina favoritbloggar.

“Men visst är det ändå så att om man känner sig nöjd med sin kropp så behöver man inte fundera så mycket på den och kan lägga energi på annat istället. Så en kropp som det känns bra att leva i tycker jag att alla har rätt att sträva efter.” -citat ur Sofias blogginlägg om träningsmotivation

Ja, jag tror nog hon har helt rätt i vad hon skriver. Då beror det ju förstås mycket på också från person till person hurudan kropp du vill ha och hur du vill må. Alla är inte de där som vill träna och försöka leva mera hälsosamt. Själv har jag inget emot att träna,det är så roligt. Alla dagar är kanske inte de där träningspassen ens bästa vän, men när jag väl kommer mig iväg så känns det super. Det jag vet att jag behöver utveckla mycket mera så är min kost. Jag har en bra grund och ett färdigt utplanerat tänk, det är bara att kavla upp ärmarna och fokusera. Men jag vet med mig själv att det är så svårt. De dagar när jag kommer hem och inte har planerat kvällens middag särskilt bra, ja då blir det vad det blir av det hela.

Det andra inlägget jag vill lyfta fram är från en person och blogg som jag faktiskt inte stiftat bekantskap med tidigare, men som jag hittade via ett gillat inlägg på facebook. Alexandra Bring och hennes inlägg om att hitta balans. Det tangerar lite Sofias inlägg, men är välskrivet och intressant det också.

Livet fungerar inte med quickfix. Det är bara ett sätt att lappa ihop en vardag utan en stabil grund. Det tar tid att vänja sig vid en hälsosammare livsstil och det tar tid att hitta vad som fungerar för en. – citat ur Alexandras blogginlägg om att hitta balans.

Tid, vi har väl inget annat än tid? Åtminstone känns det så för mig under denna vårvinter.  Min kalender är faktiskt ganska tom och det är så väldigt skönt. Jag har tid att sätta mig ner, fundera över mina livsval och hitta en fungerande balans. Jag vill försöka träna fyra pass per vecka, för att jag vet att jag kan. Jag vill inte lämna bort varken styrketräningen eller piloxingen, inte konditionspasset heller fast det ibland är så tungt. Jag vill samtidigt få tillbaka en fungerande kost, för att jag skall orka. Det kräver tid, det kräver eftertanke och vilja. Jag säger inte att jag skall helt lägga om min kost och enbart tänka träning och nyttigheter. Visst skall de där slöa kvällarna på soffan med godis, chips eller choklad komma. För jag vet att jag behöver de stunderna, lika mycket som jag behöver frukostgröten, mellanmålet, en vettig och god middag och de där svettiga träningspassen med massor av bra musik.

Share: