Loading Likes...

Det går inte alltid som på Strömsö. Speciellt om du är trött efter en arbetsdag och något tankspridd när du ska köra iväg hem i din bil. Idag efter arbetet hade jag siktet inställt på att komma hem och få börja tillreda en god köttfärssås. Trött och tankspridd satte jag mig i bilen, pluggade in telefonen och valde ett poddavsnitt. Backade ut från parkeringsplatsen och i korsningen blinkade jag vänster. Sen ut på vägen som skulle ta mig till riksåttan och slutligen hem. Inget mer med det, en väg jag kör ca. 10 gånger i veckan. Välbekant med andra ord.

Ungefär vid den stora parkeringsplatsen bredvid vägen kommer jag ju på att jag är på väg åt helt fel håll. I min tankspriddhet har jag bara tänkt att jag ska hem, till Kvevlax. När jag egentligen ska vara på väg hem till mina föräldrar, åt ett helt annat håll. För där har ju min hund varit hela dagen idag. Jag bannar mig själv, konstaterar att det är sånt som händer när tankarna inte är med. Jag svänger bilen höger i den stora korsningen vid riksåttan istället och är snart på väg hem till mina föräldrar.

DSC_0113

Jag brukar tänka att jag har en mycket vacker arbetsreseväg.

Min lilla felkörning resulterade i att jag nästan hann lyssna ett helt avsnitt av en favoritpodd och fick tid att ordentligt varva ner efter arbetsdagen. Så nu kanske hjärnan klarar av att ta mig och hunden med hem till Kvevlax. Köttfärssåsen får vänta tills imorgon, för hos mamma och pappa fanns det mannagrynsgröt.

Share: