Loading Likes...

Hej och förlåt. Jag har ljugit för er, jag har ju visst en favoritaffär. Jag skrev ju att jag inte har någon favoritaffär för jag besöker främst mataffärer. Sen så läste jag Saras inlägg om vad som alltid finns hemma hos dem i matväg. Jag såg vad Sofia hade handlat och hur de planerade veckans meny och jag har läst om Sofies matutmaning. Sen slog det mig, efter besöket med mamma i matvaruaffären. Det är ju den som är min favoritaffär.

Butiksbesök, matplanering och konsumtion

Jag älskar att gå omkring bland hyllorna i matvaruaffärer. Det är inte alltid roligt och intressant att skriva handelslistor och jag vet jag kunde och borde bli bättre på att handla smart. Men något som däremot är lugnande och intressant är matvaruaffären. Jag älskar att gå och botanisera bland olika produkter, läsa på förpackningar, fantisera om vad du kan göra av de ingredienserna och kika på spännande frukter och grönsaker.

Före julen lyfte jag mitt matplaneringsinlägg till ytan igen och lovade mig själv att börja veckohandla och matplanera. Tror ni jag har kommit igång ännu? Sanningen ska fram, så nä. Jag försöker att tänka lite mer långsiktigt och eftersom jag bokföra alla kostnader nu från årsskiftet så bokförs också maten.

Jag har en idé och dröm om att klara matkostnaderna på under 200 euro varje månad och den här månaden ser det ut att lyckas riktigt bra. Med tanke på Sofies utmaning att handla för 100 euro på en månad så är ju 200 euro ändå ganska mycket för ett hushåll där det tre av fyra veckor enbart bor en person.

Bildkälla: Gratisography

Att ta det ett steg längre

Jag tycker om att handla i matvaruaffärer, jag borde matplanera och veckohandla. Kanske kunde jag ta det ett steg längre? Visa upp inköpen och matplaneringstankarna i bloggen. Ge er lite tips och kanske få några tips själv på vad som fungerar för en mindre budget och för den som äter ensam stora delar av tiden.

Just nu känner jag mig himla taggad på att ta mig an ett sånt här projekt. Jag tänker att det också skulle ge mig möjlighet att pröva alla de där recepturklippen som ligger och väntar i plastfickan. Vill du följa mitt matplanerande och veckohandlande i bloggen? Skriv en kommentar eller klicka i hjärtat så vet jag. Det känns som en rolig, instressant och inspirerande grej att tag sig an, så här innan våren och sommaren när matkostnaderna har en tendens att skena iväg.

Share: