Loading Likes...

Inlägget är i samarbete med Aveo

Så var det äntligen dags för rullarna med den fina marstrandtapeten att komma upp på vår vardagsrumsvägg. Mamma och pappa var ju hit redan tidigare och vi planerade lite för hur tapeten skulle sättas.

Just den här tapeten från Boråstapeter är en easy up, det betyder i praktiken att du smetar tapetklister direkt på väggen och sedan placerar tapeten ovanpå. Marstrandstapeten var också av den modellen att den skulle täcka den tapet som finns under, så på så vis slapp jag riva den gråblommiga tapeten. Visst var det lite spännande att se om det faktiskt var så där enkelt som det beskrevs på tapetrullsinfon.

IMG_5415

IMG_5412

Vi hade kanske valt en av de svåraste tapeterna när det gällde mönsteranpassning och jag blev alldeles supernervös när tapetvådarna skulle skäras till. Fick gå in och sätta mig i soffan och lugna mig.

Själva tapetseringsproceduren tog ett tag, eftersom det var en del tänkande för att få tapetvåden rätt i och med mönstret. Vi valde att utgå från segelbåtarna som syns på tapeten och det var alltid en liten bit av fören som kom på nästa tapetvåd som skulle anpassas efter den som redan satt på väggen.

IMG_5419

IMG_5420

Mina duktiga föräldrar klarade att tapetsera easy up-tapeten riktigt bra och jag lovade dem att nu slipper de komma och tapetsera åt oss mera. Ett riktigt toppenresultat och ett betydligt ljusare vardagsrum. Nu väntar bara småfixet i form av pryttlar och prydnadssaker, men de får lov att vänta tills resten av hemmet är städat. Så i slutet av kommande vecka kan ni förvänta er fler inredningsbilder här på bloggen.

IMG_5423

IMG_5429

Så TACK Aveo för möjligheten att få tapetsera bort de “fula sjuttiotalsblommorna” som sambon sa och TACK mamma och pappa för allt fantastiskt arbete med tapetseringen. 

Share: