Loading Likes...

I början av sommaren tog jag mig i kragen igen med tränandet. Ja så pass att jag kände för att utmana mig själv lite under sommarmånaderna. Det är ju oftast de månader som träning lämnar bort av en eller annan orsak. Men när jag äntligen hittat tillbaka till gymmet ville jag uppehålla en rutin.

Läs mer: En tidig morgon & en sommarutmaning

Min sommarutmaning

Jag lade upp ett mål att träna två gånger i veckan under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Moroten till tränandet var det hett efterlängtade aktivitetsarmbandet. Jag tror inte riktigt på att först köpa ett dyrt armband och sen försöka komma igång. Det skulle i varje fall inte fungera för mig. Så för att få rutin på träningen så valde jag att utmana mig själv med sommarträning.

Som rubriken antyder så är målet plötsligt nära. Jag har bokfört varje träningspass via min heiaheia-app men också bildligt genom en tracker i min bujo. Färgerna på rutorna är slumpmässigt valda, det var den färgpenna jag råkade ha närmast just då. Att träna två gånger i veckan ledde ibland till att det blev tre, ja till och med fyra pass.

bullet journal tracker

Varför svettas inne när du kan svettas ute?

Sommaren har ju, som vi alla vet, varit fantastisk. Ändå valde jag att besöka gymmet under alla dessa dagar. Min träning har kanske inte alltid varit så lång, tidsmässigt sett, men jag har siktat på att få ihop åtminstone 30 minuter. Sen har jag också försökt sätta träningen till de tidpunkter när det varit allt för varmt att vistas ute. Oron för att inte hinna träna under min och sambons gemensamma semester var helt obefogad också. Jag hann med mina träningspass hur bra som helst eftersom vi alltid var hemma mellan måndagar och tisdagar och ofta också under torsdagarna.

Tänk, jag är bara två träningspass ifrån att klara min sommarutmaning. Jag känner mig redan väldigt stolt och har till och med börjat fundera över nästa utmaning kring träningen. Allt för att sen få användning av den belöning jag får skaffa när utmaningen är avklarad.

Share: