Loading Likes...

Några gånger i veckan går jag och Doris längre promenader. Senast ikväll var vi ute och gick nästan 4 km. Under vår promenad tänkte jag på många olika saker och fick ett ypperligt tillfälle att träna en del saker som vi tränat på inkallningskursen.

IMG_5413

Tidigare när jag var ute och gick så var det nästan alltid med en podcast i öronen. Numera har mina promenader fått en helt annan betydelse och jag kommer nog inte lägga hörlurar i öronen när jag går promenader med hunden. Jag vill fokusera fullt på Doris under våra promenader och hur det ser ut runt om oss samt vad eller vem vi möter.

Sara skrev ett viktigt men samtidigt skrämmande inlägg idag. Om hur hjärtlösa människor sprider ut mat i naturen med gift eller andra farligheter i. Så att hundar eller andra djur ska äta det och bli riktigt sjuka. Alltså, vem gör så?

Det finns mycket jag inte förstår mig på i denna värld. Detta är definitivt en av de sakerna. Jag har väldigt svårt att förstå att man kan vara så hjärtlös att man helt kallt slänger ut gift, i hopp om att det skadar hundar och djur. I värsta fall dödar. Jag ställer mig från varför, men hittar inget svar. Varför? Är det för att man hatar hundar? Hundägare? Dåliga erfarenheter? Uttråkad? Finns inget svar som är okej. Inget svar alls.

Utdrag ur Saras inlägg.

Jag blir precis som Sara lika rädd och förbannad när jag får läsa och höra om sånt här. Det bevisar för mig hur viktigt det är att ha fullt fokus på hunden och omgivningen när vi är ute. För tyvärr verkar det ju vara så numera att vi inte vet vad vi hittar på våra promenader. Å att tvingas mista sin bästa vän för att någon gör något så där onödigt dumt måste ju vara det värsta.

Ser du något misstänksamt på din promenad så ta bort det eller varna andra. Oavsett om du har en fyrfotad vän eller inte. Vi vill ju alla kunna njuta av våra utfärder i näromgivningen.

Share: