Loading Likes...

Jag lovade att berätta lite mera för er vad vi har sysslat med under nybörjarkursen i fotografering. För er som lyssnade på vårt första poddavsnitt så berättar jag där att jag börjat på fotokurs och hur det kom sig. Jag köpte ju min kamera för lite mer än ett år sen och redan då visste jag nog att i något skede behöver jag gå en kurs.

I höst hittade jag en passlig kurs vid Korsholms vuxeninstitut och var inte sen att anmäla mig till den. En nybörjarkurs i fotografering var precis vad jag behövde. Totalt har vi 9 tillfällen varav 3 tillfällen är rent praktiska fotoövningar, resten en hel del teori.

IMG_9754

Vad har jag då lärt mig under dessa 9 tillfällen? Jag har haft en vag aning om vad slutartid och bländare är från tidigare, men nu är jag mera säker på det efter kursen. Så vi har lärt oss de grundläggande fototermerna slutartid och bländare samt hur du jobbar med dem. Vår fotolärare har lärt oss fotografera i Av-inställningen, en inställning där du själv ställer enbart justerar bländaren (f-talet). Vi har också gått igenom vad du skall tänka på när du fotograferar landskapsfoton, kort om macrofotografering, porträttfoto i skymning och nattfoto. De tre tillfällena vi var ute och fotade så var det landskap, porträtt och nattfoto som stod på agendan. IMG_9978

Det har varit en hel del teori, men vi har alltid efter varje lektion uppmanats att fotografera massor och allt möjligt. Pröva oss fram helt enkelt, för att lära känna vår kamera och de olika fototermerna. Jag upplever att jag fått ut en hel del av mina förväntningar inför kursen och är i ärlighetens namn lite ledsen över att sista kurstillfället är i görningen. I något skede skall jag nog ta mig an en fortsättningskurs också, för att uppehålla intresset. Men först skall jag fota massor på egen hand.

IMG_9426//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Om jag rekommenderar en fotokurs? Ja, verkligen! Är du nybörjare och intresserad av fotografering så rekommenderar jag det verkligen, men också om du har fotat en del. För genom fotokursers kommer du i kontakt med andra med samma intresse och får en möjlighet att åka ut och fota, vilket du kanske inte alltid tar dig tid till.

Share: