Loading Likes...

IMG_3597 (2)

Här står jag idag, lite så där lagom oskarp som det kan bli ibland. Fokus är inte riktigt på rätt ställe, men jag mellanlandar hur som helst hos mina föräldrar. För att snart åka vidare norrut. Vi är ett gäng från jobbet som skall på föreläsning ikväll, att möta starka känslor hos barn. 

Egentligen ville jag visa er mina fantastiska byxor, de som jag bott i många dagar, kvällar och nätter under sommaren. Byxorna som beställdes över nätet, byxorna vars annonsering ploppar upp i tid och otid på facebook. Byxorna som snart sitter på varje finländare känns det som. Allvädersbyxorna, fritidsbyxorna. De bekvämaste jag någonsin ägt, med fickor som rymmer hur mycket som helst. Men vilken beslutsångest jag hade med färgen sen.. Så det fick bli ett par rätt neutrala, men nästa par skall minsann bli röda eller kanske rosa eller orange.

På tal om färger, ett av barnen tittade storögt på mina byxor och konstaterade att jag nog ser ut lite som en pojke i de där. Kanske förknippade hon dem med jägare och militärer, för de är ju ibland pojkar och män.

Kontraster, kontraster.. En dag som har tillbringats utomhus med hela förskolegänget. Spännande upptäcktsfärder i närmiljön, lek, spring och skratt. Å lunchen som åts utomhus snabbt innan regnet kom. Sen hem för att kliva ur fritidsbyxorna och gore tex-skorna och i något mer föreläsningsvänligt. Kontrasterna i livet, som jag gillar dem.

Share: