Loading Likes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Något som hör till när du besöker ett nytt resmål är att ta reda på lite mer om stället. Så gjorde också vi och bokade en rundtur kring ön Sal. Jag har medvetet valt att dela upp det här i två inlägg, eftersom jag har massor av bilder jag vill visa er. Så, det här är vad ni kan förvänta er om ni åker iväg på en rundtur på ön Sal med en jeep, eller defender som fordonet hette.

IMG_0784

IMG_0786

Det allra första stället vi stannade vid var en liten by, Murdeira, där det sommartid bor europeiska turister. Vi var i huvudsak där för att se ett av de tre berg som finns på Sal, Monte Leão. Legend has it… att i berget bor ett lejon som vaktar ön från farligheter. Enligt Kap Verdianerna kan du se lejonet om du ställer dig på ett ben och blundar med med ett öga.

IMG_0798

IMG_0804

Konstnären till de Kap Verdianska öarna bodde i huset. Längst till vänster ser ni ön vi bodde på. 

IMG_0811

IMG_0815

Lite arbetsskadad är en väl när en fotar ett Kap Verdianskt daghem. Märk färgen på disneyfigurerna.

Vi körde vidare för att bekanta oss med vardagslivet i Palmeira. Där finns också öns enda hamn dit alla fraktfartyg kommer med de produkter och varor som säljs och används på Kap Verde. Vi hann inte mer än stiga ur jeeparna så var vi omringade av människor som ville sälja souvenirer åt oss. ”Nice lady, sexy for the beach?” var frågor som vi fick säkert fem gånger under vår halvtimme i byn.

IMG_0833

Jag hann också balansera lite stenar.

IMG_0834

Så var det äntligen dags att köra vidare, lite mer norrut till Buracona för att se om vi skulle lyckas se en skymt av det blå ögat. Vid Buracona finns det en ”grop” i marken och där i finns vatten, sommartid när solen lyser så skimrar det vackert turkost i det där hålet. Jag vågade mig inte nära alls, eftersom det var ca. 6 m från hålets kant till vattenytan och säkert 10 meter sen till botten. Om vi såg skymten av det, nej. Men en massa vackra konstverk av balanserade stenar såg jag.

IMG_0840

Just här skulle jag ha kunnat stanna hela dagen för att beundra de vackra färgerna.

Imorgon lovar jag fortsätta rundturen runt Sal, då skall vi ut i öknen och bekanta oss med en farlig leksak. Stay tuned…

Share: