Loading Likes...

Vi fortsätter vår rundtur runt semesterön Sal på Kap Verde. Misstyck inte om du kommer rakt in i vår rundtur, du kan med fördel hoppa på nu eller läsa första delen. Så, vi var alltså vid Buracona och efter det här var det nog himla tur att vi inte riktigt visste vad som väntade oss.

IMG_0864

IMG_0879

Defendern och vår säkra chaufför tog oss med rakt ut i ingenstans, i mina ögon en öken. Där körde vi ”rally” med de andra bilarna och dammet yrde. Stundtals var det häftigt och jag försökte fånga det hela på bild och ibland fick du sitta och hålla i dig själv och kameran för att inte flyga i taket. Men, jag var aldrig rädd under vår utflykt.

IMG_0870

IMG_0880

IMG_0894

När vi äntligen stannade för att se oss omkring så såg vi bara sand och ännu mer sand, två av fyra berg och två små skjul. Vi var väldigt förvånade allihop när vår guide berättade att i november hade det varit grönt överallt just där vi stod. Det var nämligen odlingsmark som vi hade parkerat på. Där mellan Monte Leste och Morro Sal fanns det odlingsmark. Det enda som faktiskt växte där just då var meloner.

IMG_0889

Ja meloner! Men, det var inte vilka meloner som helst. De ser ju väldigt vackra ut där på busken, eller hur? Tänk dig hur trevligt det är när de växer till sig och börjar likna bollar. Kanske du som ett litet barn utan leksaker gärna skulle leka med dem. Spela fotboll kanske? Jag avråder dig, för melonerna de är giftiga. Vi fick höra att om du får melonernas saft i ansiktet kan du bli blind. Så rolig var den leksaken/frukten.

IMG_0905

Nå, vi beundrade bergen och hägringarna ett tag. Häg.. vadå? Ja alltså när det ser ut som om det finns vatten eller en sjö mitt ute i öknen. Det var lite häftigt att se, men så svårt att få på bild. Å sen körde vi vidare, in mot huvudstaden Espargos. Ett ställe jag faktiskt hade sett framemot att få besöka. Den här gången blev det enbart så att vi körde genom, å det var kanske lika bra. Utanför Espargos bodde en hel del människor i skjul och små kyffen. Det var bedrövligt att se. Å själva stan i sig, det vi såg av den, var nog inte bättre än någon av de andra byarna.

IMG_0924

IMG_0932

IMG_0934

Friska vindar och nervös fotograf är ju inte den bästa kombinationen. 

Vårt näst sista stop för dagen var Shark Bay, ett ställe var vi hade möjlighet att se citronhajar. Hajar, de är väl farliga? Ja, alltså jo.. men inte just dessa hajar. De var nog lika rädda för oss som vi var skeptiska för dem. Dessutom om du ens skulle ha chans att se skymten av dem så behövde du vada ut en bra bit i det långgrunda, men steniga vattnet. Så vi höll oss på land.

IMG_0941

IMG_0946

IMG_0950

Utflyktsdagens sista sevärdhet var saltgruvan vid Pedra de Lume. En inaktiv vulkankrater där de numera utvinner öns enda exportkälla, salt. Där hade vi möjlighet att bada, eller tja.. flyta i det salta vattnet. Jag med mina ordentliga skavsår på fötterna höll mig snällt på land och dokumenterade resesällskapets badäventyr istället.

IMG_0988

Så gick solen ner över Sal och vi åkte med defendern hemåt igen. En givande dag fotomässigt, eftersom det blev över 200 bilder. Förstå hur svårt jag har haft att välja ut några av bilderna till dessa två inlägg. Övning ger färdighet, speciellt roligt är det ju att fota när motiven är vackra och motivationen på topp.

Share: