Loading Likes...

Just nu i mitt arbete så har jag möjlighet att få delta i olika föreläsningar som handlar om ledarskap. Senast igår satt jag på föreläsning med en mycket intressant man från Sverige, han hade oss att göra ett test för att se vilken sorts personlighet vi har och hur vi kan använda den i vårt liv. Verkligen spännande och intressant dag. Testet vi fick göra kallas Myers-Briggs Type Indicator, ett test som går ut på att du svara på olika påstående utgående från hur du ser på dem och sedan får du svaret som fyra bokstäver. Dessa fyra bokstäver är då “din personlighet”. Det finns en hel del att läsa om kring den där bokstavskombinationen som blir ditt svar.

IMG_0452

Den unga kvinnan på bilden är en ESFJ.

ESFJ står för Extraversion Sinnesförnimmelse Känsla Bedömning.

I korta drag så är jag en omsorgsfull, lojal och noggrann person. Jag är social och utåtriktad och uppskattar säkerhet och stabilitet. Jag ägnar min arbetsplats och mitt hem en särskild, personlig omsorg samt vill bli uppskatta för min egen skull och för vad jag kan göra för er. Jag är ofta sympatisk, varm och hjälpsam, personlig, samarbetsvillig och taktfull.

Det är riktigt intressant att läsa genom broschyren jag fick efter att jag fick reda på min preferensprofil som svaret på testet kallas. Jag hittar många saker som stämmer in på mig direkt, saker som jag kanske inte väntat mig och så finns det ju alltid sånt som inte passar in alls.

Kändisar som också är esfj-personligheter: Alyson Hannigan, Sarah Jessica Parker, Elton John, Vin Diesel, Tyra Banks och Victoria Beckham.

Om ni är intresserade kan ni googla på MBTI, förstås finns det mer och mindre sanna test där ute. Men jag tror att man ganska lätt hittar något som passar. Lycka till!

Share: