Loading Likes...

Om du åker till Kap Verde för att spendera tid vid stranden kan jag varmt rekommendera den 8 km långa vita sandstranden i Santa Maria. Vi var nog där nästan var annan dag, dels för att hotellet låg nära och dels för att det var mycket behagligare att ligga i solen där än vid hotellet.

IMG_1017

På Sal blåser det nästan hela tiden, av 14 dagar hade vi enbart två när det var mycket lite eller ingen vind alls och det var de två sista dagarna. Då var det ju förstås mera moln i farten också. Kap Verdes väder behöver de där vindarna, för utan något fläktande hade det varit alldeles för varmt att spendera tid i solen. Med en lång vit sandstrand och turkost varmt vatten är ju det precis vad du vill göra.

Å är det så att du inte är så taggad på att sola precis varje dag så kan du pröva kitesurfing, vindsurfing, dyka eller snorkla. Å så såg jag någon som balanserade på en slackline-lina också, men den kom nog inte från Molpe.

IMG_0782

En trevlig strand

En del av strandområdet är till för all inclusive-hotellens gäster, men du kan röra dig fritt över allt ändå. Å för oss som inte hade all inclusive så finns det också ett område med solstolar. Där jobbar världens trevligaste kille som ofta går omkring i sweden-tröja. Han var noga med att visa oss var toaletter fanns, var vi kunde äta och berätta att han övervakade sitt område väl, så vi kunde gott lämna våra grejer när vi gick för att äta. Alla värdesaker tog vi ju med förstås.

Praia de Santa Maria, ett ställe jag verkligen skulle kunna bosätta mig vid. Det förtrollande turkosa vattnet, den mjuka sanden, solens värme och att få ligga och lyssna till alla de olika språk som pratades omkring en. Det är nästan så att jag räknar dagarna till nästa resa redan, fast den inte ens är bokad än.

IMG_0779

Share: