Loading Likes...

När vi skickat iväg sambon på jobb igen igår så for vi ut på promenad jag och Doris. Det kändes som om jag behövde frisk luft och en chans att få uppmjukat mina stela ben. Ja, jag började på med styrketräningen igen i torsdags. Både jag och Doris njöt så av vår långpromenad och när vi väl var hemma och hade ätit så tyckte båda damerna att det passade med en vilopaus i varsin soffa. Snacka om skön lördag.

IMG_20180210_155456

Promenaderna med Doris är en ypperlig möjlighet att träna allt möjligt. Vi har dessutom nyligen köpt ett halsband åt henne. Tidigare har vi endast haft sele men nu efter senaste trimningen så beslöt vi att det är dags att övergå till halsband. Såklart kommer vi variera med selen nån gång ibland, för det är ganska smidigt.

Vad tränar vi under våra promenader?

Våra långpromenader är passliga tillfällen att träna kontaktövningar. Så vi brukar ofta träna att bli inkallad med namnet. Speciellt när jag ser att vi möter någon och hon har fått gå i långt koppel ett tag. Nu har vi också börjat träna kommandot “stanna”. Att lära sig att stanna och vänta är något som jag tycker är viktigt att kunna. Vi tränar också på att lämna olika störningar som t.ex. andra hundars bajs eller godispapper som ligger slängt på marken.

IMG_20180210_155839

Det märks att det är jag som har tränat mest med Doris och att det är vi två som gått kurs. Hon älskar sambon och blir både riktigt glad när han kommer hem, men också riktigt ledsen när han åker. Dessvärre så lyssnar hon inte lika bra på honom. Så nu gäller det att få honom att börja träna kontakt och inkallning också. Det behövs verkligen, eftersom lilla damen såg sin chans att smita här i veckan när hon och husse var ute på promenad.

Vad lär vi oss av detta? Husse behöver öva inkallning och komma ihåg att ta godis med när de går på promenad.

 

Share: