Loading Likes...

I mitt arbete får jag nu som då vara kreativ tillsammans med barnen. Det är alltid lika roligt att fundera ut olika pyssel och hitta idéer från när och fjärran. Det senaste som blev tillverkat i min grupp var grejer av glasspinnar och klädnypor. Väldigt enkla och snygga grejer som både stor och liten har glädje av. Låt mig presentera: Flygplan och Kylskåpsmagnet av glasspinnar.

IMG_8145

Vill du fixa flygplan så behöver du en klädnypa och glasspinnar. Vi har använt oss av två olika modellers glasspinnar till våra flygplan. De bakre vingarna sågade jag av från en pinne och så sandpapprade vi kanterna tillsammans med barnen. Sen var det bara att limma ihop alla delar och måla dem i fantasins alla färger.

IMG_8146

Till kylskåpsmagneten har vi också använt glasspinnar. Barnen fick först måla sina pinnar och därefter limmades pinnarna ihop och en färgglad skumgummi boll sattes i mitten. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad man vill sätta som “mitt” på sin blomma. T.ex. knappar, silkespapper eller något annat som finns i era lådor. Något som vi också märkte var att magneten skall limmas sist, så att den inte halkar iväg och kommer sig på fel ställe.

Så, nu är det din tur att fixa en helt gäng av flygplan och kylskåpsmagneter att pigga upp med. Gillar du inlägg med “barnpyssel”? Det finns ju en del pyssel att visa, eftersom det nu som då kommer nya intressanta alster från jobbet. Kanske barnpyssel är något som blir återkommande i bloggen. Vad säger ni om det?

Share: