Loading Likes...

Jag inledde min finlandssvenska bokhöst med den nya deckaren av Eva Frantz. En lättläst bok som jag i princip sträckläste. När handlingen väl hade kommit igång så kunde jag inte sluta läsa.

IMG_5585

Blå villan är Evas andra bok och även första delen i en serie om polisen Anna Glad. Jag gillar att läsa deckare, även om de ibland blir lite väl spännande. Fast än boken är spännande så kan jag ändå inte sluta läsa om den är välskriven.

Jag gillade Blå villan, dels för att den är finlandssvensk men också för dess handling. När du befinner dig mitt i bloggvärlden är det ganska spännande att läsa om den ur ett annat perspektiv. Blå villan handlar om en bloggare i min ålder som blir överfallen i sitt hem och Anna Glad får utreda fallet. 

Tidvis kändes bokens handling lite för enkel och förutsägbar. Men mot slutet var jag på helspänn och som den emotionella person jag är rann det nog en och annan tår ner för kinden när jag närmade mig slutet.

Om jag rekommenderar boken? Ja, det gör jag. En lättläst bok med ett intressant tema. En sån där bok du läser en helg när du inte har något annat som pockar på din uppmärksamhet helt enkelt.

Share: