Loading Likes...

I helgen kände jag för att lyxa till det lite grann och var sugen på att göra pannacotta. Vi har också en del havtornssaft i frysen som jag sparar på för att använda vid speciella tillfällen så nu tyckte jag att jag kunde fixa något av den. Google är min bästa vän så jag googlade havtornspannacotta innan jag åkte iväg till affären på fredagkväll och det här receptet använde jag mig av.

Havtornspannacotta

2 dl havtornssaft, 3 dl grädde, 3 dl socker, 2,5 gelatinblad.

Koka upp grädde och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 minuter och krama sen vätskan ur dem. Blanda havtornssaften med grädden och gelatinbladen. Portionera upp i skålar och låt stå kallt i åtminstone 3 timmar.

Chokladcrumble:

1 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk kakaopulver, 1 nypa salt, 100 g rumstempererat smör.

Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret. Smula ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca. 10 minuter på 180 grader. Låt svalna.

Innan serveringen dekorerar du pannacottan med chokladsmulorna och ev. havtornsbär. Det kommer att lämna chokladsmulor över, men de la jag i en burk i frysen och skall använda som dekoration i något senare skede.

IMG_0109

Vad tyckte våra kvällsgäster om efterrätten? Trots den stora mängden socker i pannacottan så var den ändå ganska syrlig. Mitt tips är att smaka av blandningen innan du häller det i skålar, för att veta om du behöver lägga till ännu mera socker. Annars var det en god och annorlunda efterrätt.

Share: