Loading Likes...

Jag har turen att ha rabarber precis utanför vårt sovrumsfönster och efter stormen här i veckan så hade några av stjälkarna blåst omkull. Så jag såg min chans att baka lite då i helgen, när vi ändå inte hade något annat för oss. Googlade rabarberpaj med maräng och kom över ett enkelt recept. Ni hittar det här, men jag är snäll och skriver ut det på bloggen också.

IMG_3051

Rabarberpaj med maräng

Pajdegen:

100 g smör

2 dl vetemjöl

1 äggula

ca 1 msk vatten

Fyllning:

3-4 st. rabarberstjälkar 

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

Maräng:

2 äggvitor

2 dl socker

3 droppar ättika

Fixa degen först, hacka smöret och blanda med mjölet. Tillsätt äggulan och vatten och nyp ihop till en deg. Sätt degen i kylskåpet ca. 30 minuter och värm ugnen till 200 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 1 cm stora bitar. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen. Fyll den med rabarberbitarna och strö över sockret. Grädda pajskalet i ca. 20 minuter.

Medan pajen gräddas så fixar du marängen. Vispa äggvitorna, ättikan och hälften av sockret först, tillsätt mer socker efter en stund. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna lite grann innan du brer ut marängsmeten över pajen och gräddar den igen i ca. 10-15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Share: