Loading Likes...

img_4282

Denna kalla grå torsdag så bakar jag havrekakor. Letar i min första s.k. receptbok och hittar receptet på havrekakor, skånska havrekakor heter de. Lättbakat, med ingredienser som finns hemma. Receptet, det har jag någon gång fått av min syster den äldre och idag vill jag dela det med er.

Skånska havrekakor

Du behöver: 150 g smör, 1 dl socker, 3 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl och ca. 1 tsk soda.

Gör så här: Smält smöret och rör ner socker och havregryn till en smulig massa. Blanda vetemjöl och soda och rör ner det också i havregrynsmassan. Klicka ut små högar av degen på en plåt och platta till dem lite lätt. Grädda ca. 10 minuter i 200 grader. Låt svalna.

Perfekta att baka när du har besök på väg, eller när du vill uppvakta en vän med något lite extra gott. Tips; sätt de torra ingredienserna i en burk, skriv ner receptet och ge bort som gåva.

Share: