Loading Likes...

I helgen fixade jag ordning och reda i ett av de skåp som rymmer det mesta hemma hos oss. Allt från städgrejer till batterier och soppåsar. Ett skåp där det behöver vara ordning men där det den senaste tiden varit mer eller mindre kaos. Det känns alltid så skönt när det blir ordning och reda och vi hittar saker bättre hemma. Fast vårt hem inte är så stort så känns det ibland som det ändå är överfullt av grejer. Det enda som jag saknar i vårt hem är ett varmt förråd utomhus och så ett grovkök/tvättstuga.

IMG_6257

Jag känner också att jag trivs bättre i vårt hem när det är lite mera ordning och rymd i skåp och lådor. Jag har läst så många bra inlägg om att rensa ut och göra om den senaste tiden så idag vill jag lyfta fram dem.

Rensa hemma månad för månad-utmaningen

I bloggen har jag några gånger nämnt Anna Marias månadsutmaning. Hon har varje månad ett område i hemmet som hon rensar ut och har gjort ett överskådligt inlägg kring utmaningen. Hittills i år har utmaningen gått igenom garderob och förråd samt badrum och nu i mars är det skåp, lådor och hyllors tur. Det är skönt att ha ett område per månad så känns det inte så betungande att rensa ur hemma.

Tre tips för att skapa ett välorganiserat hem

Jennifers minimalistiska livsstil skrev jag om här tidigare. Nu har hon gjort en liten serie inlägg där hon berättar om hur hon har gjort när hon har rensat garderoben, köket och badrummet. Ifall Anna Marias månadsutmaning känns för tung så kanske Jennifers tre inspirationsinlägg passar dig bättre. Det är inga svåra och tidskrävande grejer utan något du helt bra kan fixa på en helg eller en vardagskväll om du riktigt sätter dig in i det.

Ett välorganiserat hem del 1, köket. Ett välorganiserat hem del 2, garderoben. Ett välorganiserat hem del 3, badrum.

5 tips för  budgetmakeover

Kanske du känner att du har bra organiserat hemma och inte behöver rensa ur så mycket men vill piffa till det lite inför våren. Då har Anna-Lena skrivit ett toppeninlägg där hon ger sina fem bästa budgetmakeover tips. Just nu har vi inget behov av att göra om hemma, men efter våra dagar på sommarstugan så började vi fundera på en liten makeover där till sommaren. Då passar Anna-Lenas tips ypperligt tycker jag.


Hur förhåller du dig till liknande rensningar hemma? Är det något du gör regelbundet eller är det något som stressar dig?

Share: