Loading Likes...

Äntligen har jag möjlighet att sätta mig ner och samla lite tankar från lördagens brand new me-event. Både Corinne och Daniela bad mig skriva mer om vilka tankar som väcktes och eftersom jag själv är intresserad att läsa om liknande hos andra så kör jag det här hos mig också.

img_4774

Personal branding

Ett av de allra intressantaste ämnena hade Maria Flemmich, hon pratade nämligen om branding. Med andra ord varumärke och hur du kan utveckla ditt egna varumärke. Hon delade med sig av sin historia och uppmuntrade oss att fundera över what’s my story? Hur vill jag förmedla den?

Jag blev ju förstås väldigt intresserad av just det här med personal branding och hur jag kan nå ut med min historia till er bloggläsare. Hur jag ska vinkla min intressen så att det också intresserar er. Jag kommer verkligen läsa mera om personal branding.

Behovet av en mentor

Michaela var ju där för att föreläsa också, jag som har hunnit träffa henne en par gånger och följt hennes bloggar sedan hon började så har ju förstås fått höra en del av storyn. Men hennes föreläsning var ändå tankeväckande. Vi har i omgångar pratat en del om mentorskap och även under föreläsningen så påpekade hon hur viktigt och bra det är att ha en mentor. Någon att bolla med och få input från när du kör fast.

Jag började ju förstås tänka i banorna av en bloggmentor. Tänk vad givande det skulle vara med en mentor inom bloggandet. Som kan hjälpa en när det är lite motigt och du inte riktigt vet på vilket ben du ska stå för att komma framåt. Jag förstår ju förstås att många enbart vill ha sin blogg som ett intresse, men för oss som vill något mera kanske ett bloggmentorskap inte skulle vara så illa. Vad tror ni?

img_4771

Att vara där läsarna är

Lars Losvik pratade så fint om en kvinna som ville gifta sig med en miljonär och funderade hur hon skulle gå till väga. Hon fick svaret att vara där miljonärerna är. För nog är det svårt annars att få det målet att gå i uppfyllelse.

Ett av mina mål för i år är ju att få bloggen att växa. Jag kämpar på och vissa veckor går det bättre och andra lite sämre. Jag behöver ju vara där var ni läsare är både i verkligheten ibland men också ute i cyberrymden. Det är inte lätt, men det är värt det i slutänden. För det hänger ju ihop lite med den första tanken, att jag vill dela min story med er. Mina intressen för kreativitet och välmående.

En reflekterande stund

Efter lördagens evenemang lät jag alla tankar bero och bruset i huvudet lugna sig. På söndagsförmiddan plockade jag fram mitt blommiga häfte och skrev upp alla frågorna igen. Frågorna som hade väckts eller ställts av föreläsarna under lördagen. En efter en besvarade jag dem och med hjälp av de svaren ska jag ta mig framåt här i den finlandssvenska bloggvärlden.

Tack Svensk Ungdom för en inspirerande lördag och välkommen med på min resa i bloggvärlden.

Share: