Loading Likes...

Det är ett tag sen det kommit något i inredningsväg här hos mig. Hemmet är inte det som prioriteras först under sommarmånaderna. Snarare tycker jag om att börja pyssla och dona hemma när hösten ger sig till känna sen. Den här veckan har Sevendays inredning som tema på sin blogglista och eftersom ni var flera som gärna ville se mer inredning här hos mig så ger jag er mina svar om inredning.

Inredning för mig är: En rolig hobby där jag får uttrycka mig kreativt och göra vårt gemensamma hem trivsamt. Jag gillar att fundera över inredning, förändra med små medel och försöka skapa ett hem där vi trivs och vill vara.

IMG_5248

Jag skulle beskriva min stil i hemmet som: En salig blandning. Det finns inte en röd tråd i något här hemma hos oss. Eller ja, det skulle vara vardagsrumsmöblerna och matbordet då som sambon har köpt. Jag gillar att omge mig med vackra saker, men samtidigt får de gärna också ha någon funktion.

En inredningspryl jag ångrar att jag köpt: Jag har aldrig ångrat en inredningspryl. Främst kanske för att största delen av min inredning består av rea- eller loppisfynd. När sakernas materiella värde inte är så stort så känns det inte lika svårt att göra sig av med dem när jag tröttnar.

Min favoritsak i hemmet: Golvlampan i vardagsrummet. Den är stor, vacker och ger bra handarbets- eller mysljus.

IMG_5243

Så här vill jag ha mitt hem: Städat, heh. Jag trivs allra bäst när vårt hem är nystädat. Men i ärlighetens namn är det aldrig särskilt ofta. För jag är inget stort fan av att städa. Åtta gånger av tio är det sambon som har tagit tag i städningen hemma hos oss.

Den bästa inredningsdesignern: Jag håller inte koll på vare sig trender eller designers inom inredning. Hittar jag någon eller något som jag inspireras av så spelar det inte så stor roll om det är populärt eller ej.

Hade jag en miljon att lägga på inredning: Då skulle jag satsa det på en av mina drömmar; renovera ett gammalt hus. Jag har ju som tidigare nämnt en förkärlek för gamla hus.

n

Det finaste hemmet jag sett: Jag gillar hem där du får se personligheten hos dem som bor där. Hem där inte trenderna följs slaviskt utan där föremål och möbler är sådana som är valda för att de är vackra eller för att de har ett specifikt värde för person/personerna i hemmet.

En inredningsstil jag inte förstår mig på: Shabby chic och det franskinspirerade som var så populärt för något år sen. Har lite svårt för allt det där lull-lull med spetsar, luffarslöjd och volanger. Jag är själv ingen volangtyp när det kommer till kläder så skulle nog inte fixa det i inredningsväg heller.

I något skede under sensommaren eller tidig höst kommer det ske en förändring i vårt hem. Jag har några tapetrullar som ligger och väntar på att någon ska hjälpa mig att sätta upp dem. Någon med tålamod och öga för mönsterpassning. 

Share: