Loading Likes...

Tänk att det bara har gått 6 månader sen vi hämtade hem den minsta valp vi sett. Hur vi satt en hel kväll på terrassen och väntade på att den lilla dvärgschnauzern skulle vakna där i sin koja. Vår nya familjemedlem som vi väntat efter hela vårvintern.

Läs mer: När två blir tre

Det känns som om Doris har varit i vårt liv längre än endast 6 månader. Idag är tjejen 8 månader gammal och det får mig att fundera tillbaka på den tid som gått och vad jag har lärt mig av det.

Vad Doris har lärt mig:

  • Att prioritera. Tidigare kunde jag göra precis vad som helst under mina hemmakvällar, fast ligga på soffan en hel kväll. Med en hund i huset så prioriterar jag henne i första hand och att få komma hem så fort som möjligt efter varje arbetsdag. Hundens hälsa och liv går före en hel del annat idag.
  • Att mattehjärtat svider ibland. Visst finns det dagar och stunder när jag mer eller mindre ofrivilligt hamnar att åka bort under kvällarna. Jag verkligen hatar att lämna henne när jag väl kommit hem efter jobbet. Det går lite enklare de veckor som sambon råkar vara ledig men för det mesta är jag själv med henne. Som tur har jag världens bästa föräldrar som gärna ställer upp och umgås med Doris. Men visst svider det att se hennes ledsna blick när jag går ut genom dörren.
  • Ansvar. Nuförtiden har jag inte bara ansvar över mig själv utan också över vår fyrbenta familjemedlem. Det känns som en bra grund att börja med.
  • Att vara lycklig. Den här hösten har gått med raketfart och mycket tack vare Doris. Att ha någon som väntar på en hemma och som alltid är överlycklig att se mig. Det gör det så mycket roligare att komma hem. Sen att jag brukar vara trött som en urvriden trasa vissa dagar och har en valp som har sovit sig genom min arbetsdag.. Det är en annan sak.

Varken jag eller sambon ångrar en sekund vårt val att skaffa hund i år. Doris är absolut det bästa beslutet vi tagit på väldigt länge. Hon berikar våra liv på så många olika plan. Vi är också väldigt nöjda med valet av ras, för oss passar dvärgschnauzern väldigt bra. De är precis som i beskrivningen; en stor hund i liten förpackning.

Share: