Loading Likes...

Att gräva i arkivet ger en ganska mycket, speciellt när du börjar ha fem år av arkiv att gräva i. Jag hittade ett intressant inlägg där jag listat sju saker jag behöver för att må bra. Tänkte jag skulle lista sju saker jag behöver idag och samtidigt se om det har ändrat något från när jag gjorde det första gången i mars 2016.

Läs mer: 7 saker jag behöver för att må bra

Tomma kvällar i kalendern. Inte för att jag har haft särskilt mycket program kvällstid varken i höstas eller nu under våren. Men bara vissheten om att inte ha kvällarna uppbokade utan kunna göra det jag känner för är så skönt. Dessutom har jag märkt att mitt minne har förbättrats avsevärt när jag bara har några grejer jag behöver komma ihåg.

Rörelse/motion. Det har blivit alldeles för lite av den varan under våren och det känns. Nu när jag äntligen börjar tillfriskna från den envisa förkylningen ska jag bege mig till gymmet igen. Soliga eftermiddagar är ju perfekt för längre hundpromenader också, vilket varken jag eller Doris tackar nej till.

Ordning & reda. Vårljuset gör något med mig, det får mig att vilja rensa och reda upp. Jag har ju min månadsutmaning och i april är det tänkt att kyl, frys och skafferi ska få sig en genomgång. Jag kommer nog gå igenom lite andra områden hemmavid också och så ska jag delta i ett popup-loppis vid Årvasgården i helgen och sälja bort lite överflödiga grejer.

Frukt & grönt. Den kraftiga förkylningen fick mig att vilja äta massor av frukt och grönt för att boosta kroppen. Jag erkänner att jag slarvat så alldeles med maten den senaste tiden. Ja, jag äter lunch på jobbet men sen efter det har jag inte orkat prioritera mat här hemma. En smörgås här, en joghurtkopp där typ.

Tid med familjen. Min familj är det viktigaste jag har. Jag spenderar redan tidigare en hel del tid tillsammans med mamma och pappa. Ofta flera kvällar per vecka när jag ändå är ensam. Till familjen hör ju också sambon och honom vill jag spendera massor av vår tillsammans lediga tid med. Det känns som om vi har setts minimalt under denna vinter.

Mindre skärmtid. Jag slösurfar alldeles för mycket. Kommer på mig själv flera gånger varje kväll med att sitta med telefonen i handen och scrolla. Tid som jag kan sätta på så mycket viktiga saker, som någon av de ovanstående punkterna.

Något att se framemot. Just nu är det nog när vi får åka ut med båten första svängen till sommarstugan. Jag älskar den platsen och hoppas att vi får en lång och fin säsong där ute i år. Sen ser jag också framemot värmen, att få sitta på terrassen i solen efter en lång arbetsdag är guld värt.

Share: