Loading Likes...

Plötsligt händer det, inspirationen att sticka återvänder mitt i högsommarvärmen. Låt mig berätta historien om  mina ankarsockor för er. Vi får lov att spola tillbaka tiden till sportlovet och smällkalla vintern där historien tar sin början.

 IMG_6658

I julklapp fick jag en bok med massor av mönsterinspiration till strumpor och vantar. I den fanns bland annat ett par marint mönstrade vantar med ankare på. Jag fick en idé, att utgående från ankarmönstret sticka strumpor med ankare på mudden. Garnet inhandlades lagom till min lediga sportlovsvecka och jag planerade mönstret.

Gladeligen stickade jag på och småningom fanns fyra ankare på mudden av de blivande strumporna. När jag prövade strumporna så kändes mudden väldigt trång. Besviken blev jag förstås över att mitt projekt med ankarstrumporna inte gick som planerat. Knycklade ihop stickningen i en påse och la den i skåpet hemma.

Läs mer: Förbannad på ett par stickade strumpor

Vintern blev till vår och våren till sommar. Lagom till vår första helg på sommarstugan letade jag fram projektet igen och resmade upp allt. Jag tänkte om och skapade en ny socka, med bara ett ankare på mudden. Under min första semestervecka färdigställdes sockorna och nu har jag vackra ankarsockor att trä på fötterna när höstrusket kommer till sommarstugan.

IMG_6659

Share: