Loading Likes...

IMG_8038

Jag bjöd mina föräldrar på mat på morsdag, bland annat den goda efterrätten gino. En efterrätt som jag verkligen kommer fixa ihop fler gånger under sommaren. Gino är helt enkelt varma frukter med vitchoklad. Som du sen serverar med glass.

Enklare och godare än så kan det verkligen inte bli

IMG_8043

Så gör du sommarens godaste efterrätt

Det du behöver för denna enkla och goda efterrätt är helt enkelt goda frukter och bär, vitchoklad och glass. Skär frukterna och bären i mindre bitar och lägg dem i en ungsform. Riv/haka vitchokladen och strö över, ett tjockt täcke blir godast. Lägg in formen med bär/frukter och choklad på grillmotståndet i ugnen, eller på grillen, på 200 grader i ca. 5 minuter. Chokladen skall smälta och ev. få lite härlig färg. Servera efterrätten med glass.

Jag har hunnit servera efterrätten ett flertal gånger och med variation på frukter och bär, allt från rabarberbitar till honungsmelon. Det mesta funkar riktigt bra och det är nog bara din egen fantasi som sätter gränserna. Kom bara ihåg att hålla lite koll på efterrätten när den är i ugnen eller på grillen, choklad bränns fort. Å bränd choklad är ingen höjdare, det kan inte ens glass rädda.

Share: