Loading Likes...

Jag är en riktig saft- och juicedrickare, dricker det hellre än vatten till och med. Så att få koka sin egen rabarbersaft kändes som en mycket trevlig sysselsättning denna helg som var. I en rabatt utanför vårt sovrumsfönster växer rabarber och av en arbetskamrat har jag också fått lite mera stjälkar, tillräckligt för att kunna fixa rabarbersaft. Min första hemgjorda saft någonsin.

IMG_8348

Att koka rabarbersaft var inte så svårt, vilket jag kom underfund med efter att jag googlat litegrann och hittat recept att följa. Mest för att få klarhet i mängden rabarber och vatten.

Så här kokar du rabarbersaft

Så jag skar alla rabarberstjälkarna i små bitar, hällde på över 2 liter vatten till mina 1,5 kg rabarber och kokade upp. Sen silade jag bort de mosiga rabarberbitarna, tillsatte socker enligt smak och kokade upp saften ytterligare en gång. När saften väl svalnat öste jag över den i de två vackra glasflaskor jag har och förvarar dem i kylskåpet. Har jag tur räcker saften till nästa helg.

Psst.. de ombloggade muggarna med lock och saftflaskan är en födelsedagspresent av min inredningstokiga syster. Nu gäller det bara att komma ihåg att köpa mer fina sugrör också.

Share: