Loading Likes...

Sista söndagen i januari passar det väl bra att återvända till Santa Maria och se vad vi sysslade med där första söndagen i januari. Vi beslöt oss för att bekanta oss med affärsutbudet och att eventuellt få se lite mer av själva byn.

Santa Maria, Kap Verde

Bakom palmen där vid gatans slut fanns vårt hotell.

Santa Maria är en rätt stor by där vardagslivet blandas med turisterna. Ja, det är väl uppbyggt på och kring turism, men ändå kan du få en skymt av vardagen där kvinnorna bär fruktkorgar och vattenkanistrar på huvudet, barnen åker till och från skolan och kyrkklockorna ringer ibland.

En annorlunda souvenir

En av de första ställen vi besökte var trevliga konstnären Lamp. Han stod där i sin enkla ateljè och jobbade med en stor tavla. Vi pratade länge med honom och beundrade hans vackra tavlor, ju längre jag stod där och såg de vackra och färgsprakande tavlorna så visste jag att det här är ett minne jag skall köpa hem. Vilken tavla det sen blev lovar jag att visa när den är uppe på väggen. Så länge får ni lov att gissa i kommentarsfältet vilken ni tror att jag köpte.

Santa Maria, Kap Verde

Vi gick vidare och hamnade snart hos en annan försäljare som ville visa oss ett typiskt Kap Verdianskt ”mattespel”. Vi stod säkert där i över en halvtimme och försökte lära oss spela. Det gick ut på att flytta pärlor från din sida. Om de hamnade på motståndarens sida och var 2 eller 3 i koppen så fick du dem. Inte det enklaste att förstå och spela på en söndag.

Santa Maria, Kap Verde

Just den här söndagen blev det inte så mycket handlat. Det var mer en introduktionstur i alla de små souvenirshopparna. Det enda jag ångrar än idag är att jag inte köpte ett par billiga sandaler hos en av de taiwanesiska klädförsäljarna. 10 euro för ett par snygga sommarsandaler, ja tack!

Share: