Loading Likes...

Jag fick en mycket intressant läsarfråga här om dagen till mitt inlägg om Börja blogga – så här gör du! Eftersom vi kanske är fler som funderar på samma sak så tänkte jag att jag svarar på frågan i ett enskilt inlägg.

Äger du din blogg? Jag funderar på att köpa en domän. Vad kostar det?

Jo, min nuvarande blogg äger jag. Men vänta nu, vad är ett domännamn? Så där enkelt förklarat så är det en offentlig tjänst som vem som helst kan skaffa och just mitt domännamn är finachristinas.com. Med andra ord, bloggar du och vill ha ett eget namn istället för det långa namn som följer med bloggportalen så rekommenderar jag ett eget domän.

Hur gör man då? Tja, mitt första domännamn köpte jag av finländska hostingpalvelu. Hos dem kostar ett .com domännamn ca. 10 euro/år. Jag använde mig också av deras webbhotellspaket och laddade ner wordpress dit. Fick hur som helst jättebra hjälp av killarna där, så fort något krånglade.

Men efter ett tag så började webbhotellet påminna mig om att mitt minne är snart slut. Istället för att köpa mera minneskapacitet till bloggen så valde jag att avsluta domänen där och återgå till wordpress egen.

Så i dagens läge använder jag mig av wordpress-domän och det är egentligen ganska lätt också. Sen löste jag minnesfrågan genom att börja ladda upp alla mina bilder till flickr.

Hoppas ni fick lite klarhet, om inte annat så googla! Så gjorde jag när jag var helt ny i gamet.

Share: