Loading Likes...

Det är väl kanske dags att börja tänka på trädgårdssäsongen 2018. Jag har haft noll inspiration att ta tag i det som heter trädgård och uteplats här hemma. Men just den här helgen har ju vädret ändå varit helt bra och efter att ha suttit hela dagen på terrassen igår så började ändå inspirationen spira.

I år vill jag ha en lättskött trädgård och en uteplats där vi kan slappna av eller leka med Doris. Vi har ju vår stora terrass som vi fixade efter att vi flyttat hit och sommartid blir den som ett fjärde rum för oss. Läget för vår trädgård är också ganska fenomenalt, sol från klockan 10 till cirka 19-tiden och lä för många vindar på terrassen.

IMG_6469

Mormor och våren

Idag letade jag fram räfsa och skottkärra och redde upp efter hösten. Redan igår plockade jag bort en del extra grejer som samlats på terrassen i väntan på att bli förda till förrådet. Jag passade också på att snygga upp runt vår trappa. Min mormor hävdade alltid att det syns på trappan vem som bor i huset. Så med andra ord gäller det att ha snyggt på och runt sin trappa.

Mormor ja, henne har tankarna vandrat till en del de senaste dagarna. Hon var en trädgårdsmänniska och noga med att räfsa om vårarna och ställa till med planteringar och rabatter. Jag har tillbringat några dagar hos mina föräldrar. När vi satt därute och njöt i solen var det nästan som att jag skulle kunna tänka mig att mormor plötsligt skulle komma på sin svarta cykel. För det brukade hon göra om våren. Fast mormor är borta sedan länge och hennes svarta cykel är parkerad utanför min dörr.

IMG_6471

Vad ska jag odla  i år?

Tankarna vandrar vidare och jag funderar mycket på vad jag vill odla i år. I mina ena låda har jag jordgubbsplantor, i den andra hade jag i fjol kryddor och i den tredje tomater och morötter. I år har jag ingen aning vad jag vill odla. Än mindre aning har jag om hur jag vill ha det runt trappan.

Den största förändringen där är att vi har tagit bort två tuijor som var som insynsskydd framför ena fönstret. Så nu slipper jag åt att tvätta fönstret ordentligt och har samtidigt en hög med jord och några stubbar att försöka reda upp. I en rabatt framför det andra fönstret växer det rabarber. Den har jag också länge funderat över vad jag ska göra med. Men eftersom jag inte har någon mer passlig plats åt den så har den fått stå kvar.

En sak i taget, nu ska vi först se till att få terrassen tvättad och oljad innan vi sätter i gång med något annat.

IMG_6470

Share: