Loading Likes...

Anne pratade ju en hel del om att förverkliga drömmar på olika sätt när hon besökte Korsholms vuxeninstitut i tisdags. Hon presenterade tomatmetoden som ett sätt att komma igång och jobba med sin dröm och målsättning. Att dela upp mål i delmål är ju ett bra sätt att komma framåt och se någon form av utveckling.

IMG_1418

Hur fungerar tomatmetoden?

Nå, hur går denna tomatmetoden till då, kanske ni undrar? Anne förklarade så här: Ta en äggklocka, eller valfri annan timer och vrid upp den på ett antal minuter, t.ex. 8 minuter. Sätt dig ner och jobba med det som är viktigt. Det kan vara en del av din målsättning eller det kan vara något som du måste göra men inte riktigt vill ta tag i. När klockan ringer efter de gångna minuterna har du kommit en bit på vägen och är kanske taggad på att fortsätta och färdigställa det projekt som du tagit dig an.

Jag hatar det mesta som har med hushållssysslor att göra, så jag utövade tomatmetoden på det som behövde handdiskas här i veckan. Det tog lite längre tid än just 8 minuter men det blev ju gjort och det är huvudsaken.

Så mitt söndagstips till er där ute är att pröva tomatmetoden! 

Share: