Loading Likes...

Höstvädret bjuder upp till dans med både vind och regn. Vår planerade långpromenad med Doris fick hastigt avbrytas så nu sitter vi här inne och myser istället. Igår var det ändå ganska bra väder så jag passade på att ta tag i trädgården, en plats som helt har fått leva sitt eget liv i sommar.

IMG_5447

Läs mer om trädgårdsfixplanerna jag hade i maj.

Jag valde ju att köra väldigt enkelt i år och det tackade jag mig själv för igår. Plockade in en hel stor skål fylld med gröna tomater. De gröna hoppas jag ska bli röda och sen få bli tomatsås. Jag prövar tricket med att sätta dit färdigt mogna tomater.

IMG_5444

IMG_5446

Alla sommarblommor fick ge vika och det enda jag sparade var några murgrönor att sätta på väggen och vårelden jag fick av förskolebarnen i maj. Så nu är det bara att städa undan alla möbler och olja terrassen så småningom. Men ännu hoppas jag på några soliga dagar så att vi kan få njuta på vår bakgård.

Så vad lär jag mig av detta nu då? Att det inte löns att odla om du inte har tid för det. Det enda jag odlade i år var som tur kryddor, tomater och morötter. De sistnämnda skördade jag kraftigt av här i början av veckan och nu ska jag googla huruvida du kan frysa in morötter.

Påminn mig nästa vår när jag börjar tala om odlingar att jag ska gå tillbaka i arkivet och läsa om tankarna från hösten.

Share: